Privacyverklaring Proscope BV

Van kracht per 23 maart 2021

 

Privacyverklaring

Onze privacyverklaring is bedoeld om u te informeren op welke wijze wij omgaan met uw persoonsgegevens. Wij zijn graag transparant en doen er alles aan om uw privacy conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zo veel mogelijk te waarborgen. Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Waarom, wanneer en welke persoonsgegevens kunnen wij van u verwerken?

  1. Voor het verbeteren van de website

Wanneer u onze website bezoekt, maken wij gebruik van uw IP-adres.

Wij zien dit als een gerechtvaardigd belang, omdat de verwerking van uw IP-adres noodzakelijk is voor een goede werking van de website én dit geen inbreuk maakt op uw privacy. Meer informatie leest u hierna onder “cookies”.

 

  1. Om contact met u te kunnen opnemen

Indien u telefonisch, schriftelijk of per e-mail contact met ons opneemt, of het contactformulier op de website invult, verwerken wij uw: Naam, e-mailadres, telefoonnummer en eventueel persoonsgegevens die u zelf verstrekt.

Wij willen uw vraag zo goed mogelijk beantwoorden, of reageren op uw mededeling of reactie. Het is daarom een gerechtvaardigd belang van ons om deze persoonsgegevens hiervoor te gebruiken.

 

  1. Voor het verlenen van onze diensten

Als u gebruik wil maken van onze diensten kan er een intakegesprek vooraf plaatsvinden. Tijdens dit gesprek worden persoonsgegevens verzameld die van belang zijn voor een goede dienstverlening. Wij verlenen onze diensten op basis van een overeenkomst. Wij verwerken uw: Naam, adres, woon- of vestigingsplaats (NAW), e-mailadres en betaalgegevens.

 

  1. Voor het werven van personeel

Via de website kunt u solliciteren. Wij maken hierbij gebruik van uw persoonsgegevens welke zijn vastgelegd in uw curriculum vitae en, of motivatiebrief. Indien u onderdeel van ons team bent, wordt na onderling overleg een zakelijke foto op de website gepubliceerd.

 

  1. Voor het verrichten van administratieve handelingen en het behandelen van geschillen

Wij verwerken uw naam, adres, woon- of vestigingsplaats (NAW), telefoonnummer, e-mailadres en betaalgegevensvanwege wettelijke verplichtingen en gerechtvaardigde belangen om administratieve handelingen te verrichten. Daarnaast kunnen deze persoonsgegevens worden gebruikt voor het behandelen van eventuele geschillen. Dit zien wij een gerechtvaardigd belang.

  1. Versturen van nieuwsbrieven

Wij versturen periodiek nieuwsbrieven naar u als klant. Deze handeling valt onder een gerechtvaardigd belang om zo een goed klantcontact met u te behouden. Wij gebruiken hiervoor uw e-mailadres. U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de nieuwsbrieven.

 

 

 

Bewaarperiode

Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan nodig is om doeleinden te realiseren waarvoor deze zijn verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende categorieën van persoonsgegevens:

  1. Persoonsgegevens die worden gebruikt voor administratieve handelingen:

7 jaar met ingang van de eerste dag van het jaar waarin deze zijn vastgelegd (dit is een wettelijke bewaartermijn vanuit de Algemene wet inzake rijksbelastingen).

  1. Persoonsgegevens die worden vastgelegd vanuit de dienstverlening:

Afhankelijk van de aard van de dienstverlening en/of overeenkomst, minimaal 3 maanden tot 7 jaar vanaf afronding van de dienst/overeenkomst. Er kunnen overige bewaartermijnen worden overeengekomen.

  1. Persoonsgegevens die worden vastgelegd bij de werving van personeel:

1 jaar na ontvangst van uw Curriculum Vitae en overige persoonsgegevens die worden gebruikt bij de sollicitatie.

 

Met wie kunnen wij uw persoonsgegevens delen?

Wij delen uw persoonsgegevens alleen met andere organisaties als dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Wij maken altijd afspraken met deze organisaties om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens.

 

Wij hebben afspraken vastgelegd met externe Partners, Social media- en marketingorganisaties zoals Facebook, Instagram, Linkedin en Hubspot, Met sommige organisaties, zoals IT- en softwareleveranciers (Hostnet, Mailblue, Microsoft, Google Analytics), zijn verwerkersovereenkomsten afgesloten. Wilt u meer weten over genoemde organisaties, dan kunt u op de website van de genoemde organisaties de privacyverklaring en/of beleid raadplegen. Wij blijven verantwoordelijk voor de verwerkingen van uw persoonsgegevens.

 

Hoe beveiligen wij uw persoonsgegevens?

Wij gebruiken een versleutelde website (SSL-encryptie), welke boven in de adresbalk is te herkennen aan: https:// (Secure Socket Layer). Gegevens die via de website worden verstuurd, kunnen hierdoor niet makkelijk worden onderschept. Daarnaast worden uw persoonsgegevens, zowel fysiek als digitaal, beveiligd door ons opgeslagen.

 

Cookies 

Bij uw eerste bezoek aan de website ontvangen wij bepaalde gegevens van u, zoals de webbrowser van uw computer, smartphone of tablet. Wij bewaren deze gegevens in kleine tekstbestanden, welke ook wel cookies worden genoemd. Bij een volgend bezoek op de website herkennen wij uw browser en kunnen wij de functies van de website op u afstemmen. Wij gebruiken functionele, analytische (first party) en marketingcookies (third party).

 

Functionele cookies:

Deze cookies worden gebruikt voor het verbeteren uw gebruikerservaring van de website. Het gaat om een sessie cookie, die geeninbreuk maakt op w privacy en noodzakelijk is voor een goede werking van de website. U kunt hierbij denken aan basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website (x functie). Zonder deze cookies kan de website niet goed werken. U hoeft geen toestemming te verlenen voor deze cookies omdat ze noodzakelijk worden gebruikt.

 

Analytische cookies:

Deze cookies meten uw gebruikersactiviteiten op de website met als doel de website en diensten te verbeteren. Wij gebruiken cookies van Google Analytics. Google Analytics bewaart gegevens over de pagina’s die gebruikers bezoeken, hoelang websitebezoekers op de website blijven, hoe ze er zijn beland en waar ze op klikken. Wij hebben Google Analytics privacy vriendelijk ingesteld, zodat uw IP-adres niet helemaal herkenbaar wordt verzonden aan Google. Ook hebben wij dit zodanig ingesteld dat gegevens niet worden gedeeld met derde organisaties of voor andere Googlediensten worden gebruikt. De verwerking van uw persoonsgegevens via Google Analytics baseren wij op een gerechtvaardigd belang om algemene statistieken van de websitebezoekers te verkrijgen. U hoeft daarom geen toestemming te verlenen.

 

Marketing cookies

Deze cookies worden gebruikt om u als bezoeker te volgen wanneer u gebruik maakt van verschillende websites, zoals Facebook, en Instagram en ingelogd bent voor deze services. Het doel is om advertenties te weergeven die voor u relevant zijn als individuele gebruiker. U kunt op social media ook berichten leuk vinden (“liken”). Op de website van Facebook en Instagram is het mogelijk om contact met ons op te nemen. Op de websites (privacyverklaringen- en beleid) van deze marketingdienstverleners, kunt u zien wat er met uw persoonsgegevens gebeurt die zij met deze cookie verwerken.

 

Wilt uw zich afmelden voor cookies?

Dat kan, dit doet u door de browser zo in te stellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd, wanneer u hiermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van uw webbrowser.

 

Links

Wij kunnen maken van externe links, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de wijze waarop die websites omgaan met uw persoonsgegevens. Lees hiervoor het privacy statement, indien aanwezig, van de website die u bezoekt.

Uw rechten vanuit de AVG

U heeft het recht om in te zien welke persoonsgegevens wij van u verwerken (inzagerecht), maar ook het recht om foutieve persoonsgegevens door ons te laten corrigeren.

 

In sommige gevallen heeft u het recht uw persoonsgegevens door ons te laten verwijderen, bijvoorbeeld omdat deze zijn verouderd. De verwerking van uw persoonsgegevens kan dan (tijdelijk) worden beperkt. Wanneer wij uw persoonsgegevens verwerken vanwege wettelijke verplichtingen, kunnen uw persoonsgegevens niet worden verwijderd.

 

Indien er sprake is van toestemming die u heeft verleend bij de verwerking van uw persoonsgegevens, heeft u het recht om uw verleende toestemming in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van de persoonsgegevens die hierbij zijn gebruikt.

 

U kunt van bovenstaande rechten gebruik maken door een verzoek in te dienen via het contactformulier of per e-mail naar: info@proscope.nll.

Wij zullen zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, reageren op uw verzoek.

 

Heeft u een vraag, opmerking of een klacht?

Heeft u een vraag, opmerking of klacht? Neem dan gerust contact met ons op.

Een klacht kunt u ook rechtstreeks indienen bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Lees hier meer over.

 https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/voordat-u-een-klacht-indient

 

Slotopmerking

Deze privacyverklaring is geldig vanaf 23 maart 2021. Wij kunnen de privacyverklaring periodiek aanpassen. Op de website wordt altijd de meest recente versie gepubliceerd.

 

Contact 
Proscope BV.

Marquette 27

8219 AN Lelystad

Info@proscope.nl