Detecting the unpredictable

DArktrace AI Cyber security

Proscope introduceert met trots de laatste cybersecurity oplossingen van Darktrace. Met een unieke combinatie aan expertise in wiskunde, software en security intel levert Darktrace ’s werelds eerste Enterprise Immune System. Deze oplossing biedt organisaties de mogelijkheid om cyberdreigingen in een zeer vroeg stadium te detecteren en zich ertegen te verdedigen voordat ze echt gevaarlijk worden. Waarom immune system? Het kan worden vergeleken worden met het immuun systeem van het menselijk lichaam om deze gezond te houden en te beschermen tegen kwade virussen van buitenaf.

Het Enterprise Immune System maakt gebruik van schaalbare, zelflerende AI om het digitale DNA van een organisatie te begrijpen en onvoorspelbare cyberbedreigingen in een vroeg stadium op te sporen. Door de normale ‘levenspatronen’ van elke persoon en elk apparaat in een bedrijf te leren, ontdekt de technologie nieuwe aanvallen en insiderbedreigingen die anderen over het hoofd zien, terwijl het volledige overzicht biedt over cloud- en samenwerkingstools, externe endpoints, IoT en het bedrijfsnetwerk.

“Darktrace has identified a new form of cyber security that moves the whole industry forward beyond current defense models. By applying advanced machine learning methods to a novel software application, it has established a world-beating company that has no significant competitor.”
Dr Andrew Herbert, Fellow of the Royal Academy of Engineering
Belangrijkste voordelen
Beperkingen van de traditionele aanpak

De traditionele aanpak van cyberverdediging kent vele verschijningsvormen, van klassieke SIEM’s en verdedigingsmiddelen tot ‘next-gen’ platforms met machine learning en analytics. Deze tools hebben een belangrijke functie in elke beveiligingsstrategie en fungeren als de ‘beschermlaag’ van een organisatie tegen basisbedreigingen die met eenvoudige detectiemechanismen kunnen worden geïdentificeerd. Dit gebeurt meestal op basis van signatures en wordt vergeleken met een good en bad repository.

Toch hebben deze technologieën in alle gevallen dezelfde ontwerpprincipes en beperkingen. Of ze nu vertrouwen op regels, beleidslijnen of historische aanvalsgegevens, ze zijn veel te statisch en retrospectief om nieuwe en creatieve technieken te detecteren. Evenzo zorgen silo-puntoplossingen voor een complexe en onsamenhangende beveiligingsstack, terwijl ze er niet in slagen de puntjes op de i te zetten van aanvallers die zich in verschillende systemen verstoppen of zich met legitieme credentials aan detectie onttrekken.

Bescherming van netwerk en bedrijfseigendommen.

Aangedreven door zelflerende AI, leert het Enterprise Immune System normale ‘levenspatronen’ om bescherming te bieden tegen onbekende en onvoorspelbare cyberbedreigingen. In tegenstelling tot statische en geïsoleerde verdedigingsmechanismen, is zelflerende AI adaptief in zijn begrip en alomtegenwoordig in zijn bereik. Dit stelt het systeem in staat om alle cyberbedreigingen te identificeren die afwijken van normale patronen, waar ze zich ook voordoen in een bedrijf.

Darktrace’s unieke aanpak biedt een bijzonder kritische vorm van bescherming voor de dynamische workforce, die vanuit beveiligingsperspectief gedistribueerder, wendbaarder en onvoorspelbaarder is geworden dan ooit. Door de kracht van zelflerende AI uit te breiden over het volledige digitale DNA van een organisatie en haar personeel, kunnen zelfs de meest subtiele en hardnekkige aanvallen zich nergens verstoppen.

Wie is Darktrace
Darktrace en Microsoft 365

Darktrace heeft als enige securityvendor een nauwe samenwerking met Microsoft, hierdoor krijgt de klant een unieke security oplossing die naadloos integreert met Microsoft 365 oplossingen.